Meer faillissementen door strengere coronaregels

Geplaatst door

Een ABN AMRO-econoom verwacht dat er veel bedrijven failliet zullen gaan door de tweede coronagolf en de strengere regels die zijn aangekondigd door het kabinet. Onder de strengere regels valt bijvoorbeeld het opnieuw sluiten van de horeca. De strengere maatregelen zullen volgens deze econoom een negatief gevolg hebben voor de economie.

Tot nu toe kun je zien dat het aantal faillissementen beperkt is gebleven door het steunpakket van het kabinet. Door veel ondernemers werd gedacht dat de strenge maatregelen tijdelijk waren en nu blijkt dat ze hier langer mee moeten kampen, waardoor het vooruitzicht voor hun ongelukkiger wordt. Daar komt bij dat het steunpakket voor de komende tijd stap voor stap wordt afgebouwd. Dit ziet er nog minder gelukkig uit voor bedrijven.

Er wordt verwacht dat de klap voor de economie in de tweede golf minder erg zal zijn dan in de eerste golf. Bij de eerste golf was er een economische krimp van 8,5 procent. Toen kwam zowel de vraag naar producten als de productie in de problemen. Tijdens de tweede golf zal waarschijnlijk alleen de vraag afnemen. Daarbij blijft de vraag vanuit andere landen wel tamelijk op peil.

Op de arbeidsmarkt zullen de gevolgen van de tweede golf ook zichtbaar worden door het toenemen van de werkloosheid. Daarbij wordt er verwacht dat veel mensen zich zullen omscholen doordat sommige sectoren uitzichtloos lijken qua situatie.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *